DDos

DDos står for Distributed Denial of Service og er i alt sin enkelthed en måde at angribe et system på. Førhen har DDos angreb lidt haft det ry, at man ikke behøvede være en computer ekspert eller hacker for at kunne udføre det. Det har dog ændret sig lidt med tiden DDos angreb er vokset både i størrelse og kompleksitet. Hvis vi starter med at tage et kig på det største og umiddelbart mest kendte angrebet på DYN VPN service foretaget af botnettet Miria. Her så vi for første gang rigtigt, hvilket omfang et DDos angreb pludselig kan få når man inddrager hele IOT (Internet of Things, ting som er forbundet til nettet f.eks. overvågningskameraer, smart køleskabe osv.) alle disse små devices har lav til næsten ingen sikkerhed. Hvilket har gjort det nemt og muligt at skaffe sig et stort botnet som virkelig kan forvolde skade under et sådan DDos angreb. Miria har vist en helt ny side af DDos og åbnet for mange muligheder inden for denne genre af angreb. Sidenhen har der været eksempler på DDos angreb som er blevet sat op lidt på samme måde som Ransomware, hvor ejeren af en given virksomhed først bliver angrebet ganske kort få minutter f.eks. herefter modtager ejeren en mail med en løsesum som skal betales for at de ikke udløser et stort og langt angreb på den givne virksomhed. Denne type af angreb er umiddelbart ikke udført af den typiske hacker, men mere bare folk som køber sig adgang til et botnet og går i gang. Det virker alt for simpelt og uorganiseret til at der skulle være en gruppe af dygtige hackere bag. Det er ganske enkelt meget nemmere at få penge for at f.eks. ransomware og et DDos angreb er derudover også muligt at stoppe, hvis man bare har styr på sin firewall (SE VORES BLOG OMKRING FIREWALL). Så DDos angreb bliver altså en større og større trussel. Selvom tilgangen er en smule simpelt vil det stadig kunne have en effekt på ens virksomhed, hvis man skulle blive angrebet af et sådan DDos angreb. En anden ting som også gør at DDos angreb er simple er at man ikke behøver en egentlig adgang til virksomheden, hvis man bare har IP’en kan man bare begynde at sende pakker afsted og på den måde lukke ned for virksomhedens gøren og laden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *