Persondataloven Beskyttelse ved hjælp af firewall

Persondatalovens § 41 stk. 3, foreslår at hvis man driver virksomhed som varetager person sensitiv data på servere eller pc’er som har forbindelse til internettet vil det være en stor fordel at overholde disse krav for at sikre sikkerheden. Datatilsynet vurdere at følgende bør etableres:

– Etablering og vedligeholdelse af en firewall, som sikrer gennemførelse af myndighedens sikkerhedspolitik, herunder f.eks. spærring for adgang til suspekte hjemmesider.

– Ajourføring af servere og pc-arbejdspladser med sikkerhedsopdateringer, som sikrer mod ondsindet udnyttelse af sårbarheder i de anvendte programmer.

– Etablering af virusværn, som løbende holdes ajourført.

– Opsætning af sikkerhedsindstillingerne i browseren og e-postklienten på de enkelte pc-arbejdspladser således, at der opnås den ønskede sikkerhedspolitik omkring websteder, cookies og modtagelse af eksekverbar kode (plug-ins, m.v.).

Dette betyder altså at firewall og opdatering af firewall vil være en fordel, samt at have kontrol over firewallen og have muligheden for at f.eks. blackliste hjemmesider så de ikke kan tilgås. Dette kan gøres på flere måde, hvis du er i tvivl så kontakt os her hos IT Experterne så du kan komme på det rette spor.

Udover firewallen ville det være en god ide at have system i sin patching så man konstant holder sin infrastruktur ajour og ikke bliver ramt af virusser som går efter gamle sårbarheder.
Derudover bliver det foreslået at man får implementeret sikkerhedsindstillinger for både Browser og
e-postklienter på samtlige pc’er som figurere på arbejdspladsen.

Disse forslag er forholdsvis simple og overholde såfremt man får det sat i system og man generelt har et overblik over ens infrastruktur. Er du i tvivl kan vi hjælpe dig, vi både sælger og supportere firewalls derudover laver vi IT revision, hvilket giver dig et overblik over alle devices som er forbundet til internettet i din virksomhed. Ved at tegne et firewall abonnement kan vi holde din firewall opdateret, hvis du ønsker det er der også mulighed for at vi kan holde alle dine devices opdateret så du slipper for selv at holde styr på det.

Kontakt os: Support@itexperterne.dk6168 4383

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *